HKZ

HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector. De stichting HKZ is in 1994 door brancheorganisaties, zorgverzekeraars en zorgaanbieders opgericht om kwaliteit in de zorg te waarborgen. HKZ heeft zich gerealiseerd dat de zorg een erg brede sector is en dat, om de zorg effectief te kunnen waarborgen, er voor verschillende beroepsgroepen aparte kwaliteitsnormen benodigd zijn. Om deze reden zijn er verschillende HKZ normen voor bijvoorbeeld verzorgingshuizen, ambulancezorg en kinderopvang.

De basis van alle HKZ normen wordt gevormd door de internationaal erkende ISO 9001 norm. Om deze reden vind je bijvoorbeeld altijd de Plan-Do-Check-Act cyclus terug in de normen en wordt je verplicht na te denken over de context van de organisatie. Continue verbetering staat daarom ook centraal in deze norm. Maar daarnaast toont het HKZ certificaat ook aan dat de instelling de patiënt voorop stelt en dat er betrouwbare resultaten worden geboekt.

Door de huidige situatie rondom het COVID-19 virus (Coronavirus) bieden wij Remote advies aan. Dat wil zeggen dat er een mogelijkheid is voor online advies en hulp bij het  het implementeren rondom HKZ. Wil je liever dat wij op locatie langskomen? Neem contact op voor de richtlijnen die wij hanteren. 

Wil je meer informatie over remote advies of over de norm? Neem dan direct contact met ons op of vul hiernaast  ons contactformulier in.

OP EEN PRAKTISCHE WIJZE RICHTING HET HKZ CERTIFICAAT? WIJ DOEN HET ZO:

QUICKSCAN

Een snelle analyse uitgewerkt in een projectplan. Lees meer...

COACHING

Sturende en adviserende begeleiding. Lees meer...

INTENSIEVE BEGELEIDING

Ontzorging van begin tot eind. Lees meer...

ONDERHOUDSTRAJECTEN

Continue verbetering van je systeem. Lees meer...

GEÏNTERESSEERD? NEEM CONTACT OP:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook interessant