NEN 7510

KAM-Consultants begeleidt organisaties op een praktische wijze richting het NEN 7510 certificaat. Dankzij onze pragmatische aanpak zijn onze klanten gemiddeld binnen 6 maanden gecertificeerd. Organisaties kleiner dan 25 medewerkers zijn meestal binnen 3 maanden klaar voor certificatie!

NEN 7510 norm
De NEN 7510 norm is een norm voor instellingen in de gezondheidszorg en voor organisaties die patiëntgegevens verwerken of beheren.

De NEN 7510 heeft veel overeenkomsten met de ISO 27001, de richtlijnen van de NEN 7510 norm zijn echter toegespitst op informatiebeveiliging in de zorg. Met behulp van NEN 7510-certificering kan de zorginstelling onafhankelijk aantonen dat er op een vertrouwelijke, zorgvuldige en adequate manier met medische gegevens wordt omgegaan. Zeker wanneer een elektronisch patiëntendossier wordt toegepast, is een NEN 7510-certificering vereist. Zowel de autoriteit persoonsgegevens (AP) als de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gebruiken deze certificering als meetinstrument voor jouw informatiebeveiliging.

Bovendien zorgt informatiebeveiliging volgens de NEN 7510 norm voor continue verbetering van jouw organisatie en biedt het zekerheid en vertrouwen voor patiënten en opdrachtgevers.

Bij de implementatie van de norm wordt eerst een nulmeting gedaan waarbij de informatiebeveiliging in het bedrijf in kaart wordt gebracht. De zwakke plekken van de informatiebeveiliging worden hierbij bekend. Via een risicoanalyse kunnen vervolgens maatregelen worden opgesteld om risico’s te beperken. Dit informatiebeveiligingsbeleid wordt vervolgens opgesteld in het kwaliteitshandboek.

Wil je meer informatie over deze norm of heb je vragen over onze diensten? Neem dan direct contact met ons op. Of vul hieronder rechtstreeks ons contactformulier in.

OP EEN PRAKTISCHE WIJZE RICHTING HET NEN 7510 CERTIFICAAT? WIJ DOEN HET ZO:

QUICKSCAN

Een snelle analyse uitgewerkt in een projectplan. Lees meer...

COACHING

Sturende en adviserende begeleiding. Lees meer...

INTENSIEVE BEGELEIDING

Ontzorging van begin tot eind. Lees meer...

ONDERHOUDSTRAJECTEN

Continue verbetering van je systeem. Lees meer...

GEÏNTERESSEERD? NEEM CONTACT OP:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook interessant