FSC certificaat

KAM Consultants begeleidt organisaties op een praktische wijze richting het FSC certificaat. Dankzij onze pragmatische aanpak zijn onze klanten gemiddeld binnen 4 tot 6 maanden gecertificeerd. Organisaties kleiner dan 25 medewerkers zijn meestal binnen 3 maanden klaar voor certificatie!

FSC (Forest Stewardship Council) is een internationale non-profit organisatie die zich wereldwijd inzet voor verantwoord bosbeheer. Tijdens de certificering van de Chain of Custody worden alle stadia van de verwerking en distributie van hout of houtproduct gevolgd. De eindgebruiker heeft op deze manier zekerheid dat de grondstof voor een product daadwerkelijk afkomstig is uit goed beheerde bossen.

Om gecertificeerd te kunnen worden moet je een beheersysteem hebben dat voldoet aan de eisen van deze norm. Het bedrijf mag dan het label voeren op FSC-gecertificeerde (eind)producten en het FSC-nummer bij verkoop van hout of -papier vermelden op facturen. Stelregel is dat alle bedrijven die op enig moment wettelijk eigenaar worden van een FSC-product een FSC-certificaat moeten hebben. Alleen FSC-gecertificeerde bedrijven kunnen FSC-producten verkopen.

Wil je meer informatie over deze norm of heb je vragen over onze diensten? Neem dan direct contact met ons op. Of vul hiernaast rechtstreeks ons contactformulier in.

OP EEN PRAKTISCHE WIJZE RICHTING HET FSC Certificaat CERTIFICAAT? WIJ DOEN HET ZO:

QUICKSCAN

Een snelle analyse uitgewerkt in een projectplan. Lees meer...

COACHING

Sturende en adviserende begeleiding. Lees meer...

INTENSIEVE BEGELEIDING

Ontzorging van begin tot eind. Lees meer...

ONDERHOUDSTRAJECTEN

Continue verbetering van je systeem. Lees meer...

GE√ŹNTERESSEERD? NEEM CONTACT OP:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook interessant