ISO 41001 begeleiding

KAM Consultants begeleidt organisaties op een praktische wijze richting het ISO 41001 certificaat. Dankzij onze pragmatische aanpak zijn onze klanten gemiddeld binnen 6 maanden gecertificeerd. Organisaties kleiner dan 25 medewerkers zijn meestal binnen 3 maanden klaar voor certificatie!

ISO 41001 certificering
Waar ISO 9001 een norm is voor een algemeen managementsysteem, is ISO 41001 specifiek ontwikkeld voor de facilitaire management branche. ISO 41001 werkt met hetzelfde High Level Structure (HLS) als de ISO 9001: de opbouw van de norm is herkenbaar en daardoor goed te implementeren. Daarnaast is er een ‘plug-in’ systeem, wat ervoor zorgt dat andere normen hier makkelijk aan gekoppeld kunnen worden. ISO 41001 zorgt dat alle facetten waaruit de facilitaire branche bestaat belicht worden in één norm. Hierdoor komen er zaken naar voren, in de organisatie, die (nog) niet in orde zijn of bijvoorbeeld tegenstrijdig. Wanneer dit het geval is zijn er twee mogelijkheden in de ISO 41001 norm: toepassen of uitleggen. Wanneer een proces (nog) niet bestaat kan het bijvoorbeeld alsnog worden toegepast in de organisatie. Toch kan het zijn dat het een bewuste keuze is dat een organisatie een bepaalt proces niet hanteert, dit is prima zolang de keuze duidelijk wordt uitgelegd.

Om het ISO 41001 certificaat te kunnen behalen dient aantoonbaar aan een aantal eisen worden voldaan. De invulling hiervan wordt vastgelegd in bijvoorbeeld het kwaliteitshandboek. Om ISO 41001 soepel in de organisatie te implementeren is het belangrijk dat de invulling op de organisatie wordt afgestemd. Een standaard kwaliteitshandboek is dan ook geen oplossing.

KAM Consultants staat je graag bij in het proces van ISO 41001 implementatie.

Wil je meer informatie over deze norm of heb je vragen over onze diensten? Neem dan direct contact met ons op. Of vul hiernaast rechtstreeks ons contactformulier in.

OP EEN PRAKTISCHE WIJZE RICHTING HET ISO 41001 CERTIFICAAT? WIJ DOEN HET ZO:

QUICKSCAN

Een snelle analyse uitgewerkt in een projectplan. Lees meer...

COACHING

Sturende en adviserende begeleiding. Lees meer...

INTENSIEVE BEGELEIDING

Ontzorging van begin tot eind. Lees meer...

ONDERHOUDSTRAJECTEN

Continue verbetering van je systeem. Lees meer...

GEÏNTERESSEERD? NEEM CONTACT OP:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook interessant