VCA Certificering

KAM Consultants begeleidt organisaties op een praktische wijze richting het VCA certificaat, eventueel in combinatie met ISO 9001. Dankzij onze pragmatische aanpak zijn onze klanten gemiddeld binnen 3 maanden VCA gecertificeerd.

VCA Certificering
VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers en is het meest ingezette managementsysteem  voor veilig werken in Nederland. VCA wordt in veel organisaties ingezet om medewerkers veiliger te laten werken en het aantal ongevallen te verminderen.

VCA wordt steeds vaker door opdrachtgevers geëist indien er sprake is van werkzaamheden met een verhoogd risico in een risicovolle omgeving. VCA wordt dan ook veel gevraagd bij constructie- of onderhoudswerkzaamheden in fabrieken, bouwlocaties en installaties.

Certificatieniveaus
De VCA norm kent een aantal eisen welke geformuleerd zijn in vragen. Daarbij kent VCA kent 3 verschillende certificatieniveaus, te weten: VCA*, VCA** en VCA Petrochemie. VCA* is de basiscertificering en is vooral gericht op het veilig werken op de werkvloer. VCA** stelt daarnaast een aantal aanvullende vragen op het gebied van de organisatie. VCA Petrochemie is het hoogste niveau, vergelijkbaar met VCA** echter kent nog aantal verplichte vragen. In de VCA norm is vastgelegd welke vragen verplicht zijn voor de bepaalde niveaus. In beginsel bepaal je als organisatie zelf welk niveau je laat certificeren. Het kan echter ook voorkomen dat een opdrachtgever een bepaald niveau van jou eist om een samenwerking aan te gaan.

Om certificatie mogelijk te maken moet je als organisatie aantoonbaar kunnen maken dat er aan de vragen wordt voldaan. Dit wordt vastgelegd in het VCA-handboek. Hierin worden de geldende veiligheidsprocedures beschreven om te voldoen aan de VCA norm. Daarbij eist VCA dat alle operationele werknemers beschikken over het diploma Basisveiligheid VCA (B-VCA) en dienen alle operationeel leidinggevenden te beschikken over Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA (VOL-VCA).

Door de huidige situatie rondom het COVID-19 virus (Coronavirus) bieden wij Remote advies aan. Dat wil zeggen dat er een mogelijkheid is voor online advies en hulp bij het  het implementeren rondom het VCA certificaat. Wil je liever dat wij op locatie langskomen? Neem contact op voor de richtlijnen die wij hanteren. 

Wil je meer informatie over remote advies of over de norm? Neem dan direct contact met ons op of vul hiernaast  ons contactformulier in. 

OP EEN PRAKTISCHE WIJZE RICHTING HET VCA Certificering CERTIFICAAT? WIJ DOEN HET ZO:

QUICKSCAN

Een snelle analyse uitgewerkt in een projectplan. Lees meer...

COACHING

Sturende en adviserende begeleiding. Lees meer...

INTENSIEVE BEGELEIDING

Ontzorging van begin tot eind. Lees meer...

ONDERHOUDSTRAJECTEN

Continue verbetering van je systeem. Lees meer...

GEÏNTERESSEERD? NEEM CONTACT OP:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook interessant