Incompany training | Lead Auditor ISO 14001

Is het jouw taak om complexe audits uit te voeren binnen een organisatie? Ben je adviseur en wil je je verder verdiepen in de ISO 14001 norm en zoek je naar een stevige basis voor je kennis over intern auditen? Of heb je misschien de ambitie om als (freelance) auditor aan de slag te gaan voor een certificerende instantie? Dan is dit de training voor jou.

Deze training wordt enkel als incompany training aangeboden. Wil je meer informatie, of meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op!

Certificate

Certificaat na afloop van de opleiding

Toegang tot de KAM Community

Toegang tot de KAM Community

Practisch en interactief

Praktisch en
interactief

Ervaren trainers uit het werkveld

Ervaren trainers uit het werkveld

Inhoud incompany training Lead Auditor ISO 14001

In deze training Lead Auditor ISO 14001 leren we jou alles om succesvol aan de slag te gaan als Lead Auditor. Wij trainen niet alleen op de theorie, maar zorgen er ook voor dat jij alle tools in handen krijgt om dit daadwerkelijk in praktijk te brengen. Dit doen we door middel van casussen en opdrachten. Om het beste resultaat in een beperkt aantal dagen te halen, geven wij een aantal huiswerkopdrachten mee. Thuis studeren voor je examen zorgt voor een geslaagd eindresultaat.

Unieke opzet training Lead Auditor ISO 14001

KAM Consultants hanteert een unieke opzet van Lead Auditor trainingen. Iedere Lead Auditor training, ook deze training Lead Auditor ISO 14001, is modulair opgezet waarin diverse variaties mogelijk zijn. Het trainingsplan voor een Lead Auditor training ziet er als volgt uit:

Heb jij weinig of geen ervaring met managementsystemen? Geen probleem. Aan de hand van enkele E-Learning modules zorgen wij ervoor dat je voldoende basiskennis krijgt over managementsystemen om aan te haken bij de Lead Auditor training.

Dag 1: Normtraining
Normtraining waarin alle facetten van de norm ISO 14001 aan bod komen om de juiste basiskennis van de norm te waarborgen. Deze dag behandelen we elke paragraaf van de norm en verdiepen we deze met passende opdrachten. In deze opdrachten wordt steeds 1 paragraaf uitgelicht welke dan uitgewerkt gaat worden. Dit zodat de cursisten leren hoe ze een normparagraaf moeten lezen, interpreteren en toepassen.

Dag 2 Normspecifieke wetgeving/ technieken
Afhankelijk van welke norm er gevolgd wordt zal er een focus liggen op revelante wetgeving en/ of methodieken die relevant zijn voor het interpreteren van de norm en het toepassen hiervan in het werkveld tijdens een audit.

Dag 3: Auditvaardigheden conform ISO 19011
Alle basisvereisten vanuit de ISO 19011 voor Auditing komen hier aan bod, inclusief persoonlijke competenties van Lead Auditoren.

Tijdens dag 3 besteden we tijd aan het uitvoeren van opdrachten die gericht zijn op auditvaardigheden. Zo wordt er aangeleerd hoe een auditprogramma en een auditplan moet worden opgesteld. Ook heeft deze dag een huiswerkopdracht. Hierin moet er gekeken worden naar een eigen organisatie en een passend rapportage format worden opgesteld voor het uitvoeren van audits.

Dag 4: Verdieping op auditing
Deze dag wordt er dieper ingezoomd op “Risk Based Auditing”. De huiswerkopdracht van dag 3 wordt doorgenomen en er worden procesaudits uitgevoerd op een Dummy bedrijf.

Dit zodat de cursisten de volgende aangeleerde vaardigheden gaan testen en ontwikkelen:

 • Gesprektechnieken
 • Luistertechnieken
 • Procesdenken
 • Risk based auditing
 • Afwijkingen signaleren, formuleren, rapporteren

Dag 5: Auditen toepassen op de norm
Op dag 5 combineren we de norm met auditen. Hierin zal de specifieke norm waar we op dag 1 aandacht aan hebben besteed wederom centraal staan. De norm wordt in vogelvlucht doorgenomen en de cursisten moeten voor elk hoofdstuk mogelijke afwijkingen formuleren, beargumenteren en koppelen aan de juiste paragraaf. Hierna zal er een kleine audit worden uitgevoerd op een Dummy managementsysteem en zal de docent als auditee functioneren. Elke cursist voert minimaal 1 audit uit op deze dag. De overige cursisten voorzien van feedback.

Dit zodat de cursisten de volgende aangeleerde vaardigheden gaan testen en ontwikkelen:

 • Gesprektechnieken
 • Luistertechnieken
 • Procesdenken
 • Normkennis
 • Risk based auditing
 • Afwijkingen signaleren, formuleren, rapporteren

Examen
Om het Lead Auditorcertificaat te behalen dien je voor het examen te slagen. Na de theoretische basis en praktische normkennis kun je via onze E-learningsoftware extra oefeningen doen om nog meer affiniteit te krijgen met de norm en het auditen hiervan. Na het maken van deze oefeningen heb je een laatste mogelijkheid om vragen beantwoord te krijgen via een telefonisch gesprek met je docent. Hierna ben je klaar om het examen te maken. Samen met je docent plan je een dag waarop het examen gehouden wordt. Het examen wordt op afstand uitgevoerd.

Lead-auditor-iso-14001-training

Spreiding van trainingsdagen

Voor veel trainees is een periode van vijf dagen intensieve training in een kort tijdsbestek, een flinke aanslag op de agenda. Hier hebben wij een oplossing voor. Bij KAM Consultants is het mogelijk om de modules verspreid over het jaar te volgen. Wij organiseren de Lead Auditor trainingen maandelijks in dezelfde structuur, waardoor het mogelijk is om de studiebelasting over een aantal maanden te verspreiden.

Na afloop van de training Lead Auditor ISO 14001

 • Ben je als Lead Auditor expert op het gebied van ISO 14001 en het auditen van deze norm;
 • Weet je hoe complexe interne audits gepland en uitgevoerd kunnen worden;
 • Weet je hoe externe audits gepland en uitgevoerd kunnen worden;
 • Weet je hoe je tijdens audits tekortkomingen kunt inschalen;
 • Kun je door certificerende instanties ingehuurd worden als auditor ISO 14001.

Blijf in contact met trainers en vakgenoten

Dat doe je heel eenvoudig door aangesloten te blijven bij de KAM Community, het platform waar wij organisaties ondersteunen en vele extra’s bieden. De community zorgt ervoor dat jij er ook na de training niet alleen voor staat!

Na het volgen van een training heb jij vast en zeker voldoende kennis om zelf aan de slag te gaan, maar zijn er misschien wel zaken waar je in de praktijk tegenaan loopt. Dan mis je misschien een sparringpartner, een manier om up to date te blijven van nieuwe ontwikkelingen en een omgeving waar jij kunt blijven leren. Dit is verleden tijd voor onze leden van de Community.

Wat krijgen Community leden?
Bij het volgen van een training krijg je tijdelijk toegang tot het afgeschermde platform, waarmee je een groot netwerk van vak- en branche collega's creëert. Zorg dat je het goed gebruikt!

Investering

De kosten voor de klassikale training bedragen € 2.295,-. Online is dit € 1.195,-.
KAM-consultants-kantoor

Persoonlijk advies?

Onze trainingsadviseurs geven je graag meer informatie over de opleiding en kijken of deze opleiding bij je past.

Vul het formulier in en een van onze adviseurs neemt zo snel mogelijk contact met je op!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.