Training | Milieuwetgeving

Na deze ééndaagse training ben je bekend met de milieuwetgeving.

Zo weet je wat de structuur is van de wetgeving, ken je je weg hierin en kun je vaststellen welke wetten en regelingen op jouw organisatie van toepassing zijn.

Inhoud training Milieuwetgeving

ISO 14001 is de wereldwijd erkende norm over milieumanagement. Met een ISO 14001 certificaat laat je zien dat jouw organisatie voldoet aan de milieuwet- en regelgeving, milieuprestaties vooropstelt en bij ieder proces erop let het milieu zo min mogelijk te belasten. Het vaststellen van de eisen in milieuwetgeving voor jouw organisatie is een van de eerste zaken die je aanpakt als je begint met ISO 14001. Van toepassing zijnde milieueisen in de wet milieubeheer moeten geïdentificeerd worden en doelstellingen voor het milieumanagementsysteem moeten bepaald worden.  

Maar hoe identificeer je welke milieueisen in de wet milieubeheer van toepassing zijn op je organisatie?  De wet milieubeheer is een raamwet. Het legt in grote lijnen vast welke wettelijke instrumenten er zijn om, het milieu te beschermen en welke uitgangspunten gelden. Om daar je weg wat beter in te vinden bieden wij de eendaagse training milieuwetgeving aan. Deze training is onderdeel van de opleiding van de opleiding KAM Coördinator maar kan ook los gevolgd wordenideaal dus als je je verder wilt specialiseren of om je meer te verdiepen in milieuwetgeving.  

Na afloop van de training

  • Ben je bekend met de structuur van de milieuwetgeving en ken je hierin je weg;
  • Weet je hoe je kan vaststellen welke wetten en regelingen op jouw organisatie van toepassing zijn;
  • Ben je in staat vast te stellen in hoeverre bepaalde regels en wetten van toepassing zijn op jouw organisatie.
Uitleg-norm-en-voorbereiding-certificering-KAM-Consultants

Praktische informatie

  • Deze ééndaagse training duurt van 9:00 tot 17:00 uur;
  • De kosten voor de workshop bedragen € 450,- excl. btw. Deze kosten zijn inclusief lesmateriaal, koffie/thee en faciliteiten;
  • Wil je deze module met meerdere collega’s volgen? Neem dan contact met ons op om Incompany mogelijkheden te bespreken.

Locatie
Onze trainingen bieden wij online aan, of op locatie (Breda).

Trainingsdata

Komt deze datum voor jou niet uit terwijl je wel de training wilt volgen? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken. Wij kunnen bijvoorbeeld ook een training geven in de avonduren of op een zaterdag. 

Schrijf je direct in voor de training via onderstaand formulier of laat je gegevens achter en de trainingsadviseur neemt contact met je op.

KAM-Consultants-algemene-informatie

Schrijf je in voor de training Milieuwetgeving

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.