Training | Lead Auditor ISO 9001

Is het jouw taak om complexe audits uit te voeren binnen je eigen organisatie? Ben je adviseur en wil je je kennis uitdiepen én je verder verdiepen in ISO 9001? Heb je de interne auditor training gevolgd en zoek je naar een stevige basis voor je kennis over intern auditen? Of heb je misschien de ambitie om als (freelance) auditor aan de slag te gaan met een audit uitvoeren voor een certificerende instantie?

Als auditor zijn je mogelijkheden onbeperkt. Maar in alle gevallen heb je nu de training gevonden die bij jou past. Onze intensieve Lead Auditor training ISO 9001 sluit namelijk perfect aan bij deze behoeften.

Inhoud training | Lead Auditor ISO 9001

Met een audit check je de effectiviteit van normen als bijvoorbeeld ISO 9001. Audits zijn derhalve onmisbaar in een certificeringstraject. Periodieke audits uitvoeren, zowel interne audits als externe audits, is dan ook een vereiste van normen waaronder ISO 9001. De lead auditor vervult hierbij een belangrijke, niet te missen rol.

In onze Lead Auditor trainingen, ook deze Lead Auditor ISO 9001 training, zorgen wij er dan ook voor dat jij alle benodigde kennis, vaardigheden én tools in handen krijgt om dit daadwerkelijk in de praktijk te brengen. Dit doen we door jou in deze interactieve training, door middel van casussen en opdrachten, praktisch toepasbare kennis mee te geven. Je krijgt, om het beste resultaat in een beperkt aantal dagen te halen, gedurende de gehele training een aantal huiswerkopdrachten mee. Thuis studeren voor je examen zorgt voor een geslaagd eindresultaat.

Unieke opzet training Lead Auditor ISO 9001

KAM Consultants hanteert een unieke opzet voor de Lead Auditor ISO 9001 training. Iedere Lead Auditor training, ook die voor ISO 9001, is modulair opgezet waarin diverse variaties mogelijk zijn. Het trainingsplan voor de Lead Auditor ISO 9001 training ziet er als volgt uit:

Heb jij weinig tot geen ervaring met managementsystemen? Geen probleem. Aan de hand van enkele elearningmodules zorgen wij ervoor dat je voldoende basiskennis krijgt over managementsystemen om aan te haken bij de Lead Auditor ISO 9001 training.

Dag 1: Normtraining
Normtraining waarin alle facetten van ISO 9001 aan bod komen om de juiste basiskennis te waarborgen. Deze dag behandelen we elke paragraaf van de norm en verdiepen we deze met passende opdrachten. Hierbij wordt steeds één paragraaf uitgelicht die dan uitgewerkt gaat worden. Dit zodat de cursisten leren hoe ze een normparagraaf moeten lezen, interpreteren en toepassen.

Dag 2 Normspecifieke wetgeving/ technieken
Afhankelijk van wat er gevolgd wordt zal er een focus liggen op revelante wetgeving en/of methodieken die relevant zijn voor de interpretatie en de strenge eisen en het toepassen hiervan in het werkveld tijdens een audit.

Dag 3: Auditvaardigheden conform ISO 19011
Alle basisvereisten vanuit de ISO 19011 voor Auditing komen hier aan bod, inclusief persoonlijke competenties van Lead Auditoren.

Tijdens dag 3 besteden we tijd aan het uitvoeren van oefeningen die gericht zijn op auditvaardigheden. Zo wordt er aangeleerd hoe een auditprogramma en een auditplan moet worden opgesteld. Ook heeft deze dag een huiswerkopdracht. Hierin moet er gekeken worden naar een eigen organisatie en een passend rapportage format worden opgesteld voor het uitvoeren van audits.

Dag 4: Verdieping op auditing
Deze dag wordt er dieper ingezoomd op “Risk Based Auditing”. De huiswerkopdracht van dag 3 wordt doorgenomen en er worden procesaudits uitgevoerd op een Dummy bedrijf.

Dit zodat de cursisten de volgende aangeleerde vaardigheden gaan testen en ontwikkelen:

 • Gesprektechnieken
 • Luistertechnieken
 • Procesdenken
 • Risk based auditing
 • Afwijkingen signaleren, formuleren en aansprekend rapporteren

Dag 5: Auditen toepassen op de norm
Op dag 5 gaan we de norm combineren met auditen. Hierin zal de specifieke norm waar we op dag 1 aandacht aan hebben besteed wederom centraal staan. ISO 9001 wordt in vogelvlucht doorgenomen en de cursisten moeten voor elk hoofdstuk mogelijke afwijkingen formuleren, beargumenteren en koppelen aan de juiste paragraaf. Hierna zal er een kleine audit worden uitgevoerd op een dummy managementsysteem en zal de docent als auditee functioneren. Elke cursist voert minimaal 1 audit uit op deze dag. De overige cursisten voorzien hun medecursist van feedback.

Dit zodat de cursisten de volgende aangeleerde vaardigheden gaan testen en ontwikkelen:

 • Gesprektechnieken
 • Luistertechnieken
 • Procesdenken
 • Normkennis
 • Risk based auditing
 • Afwijkingen signaleren, formuleren, rapporteren

Om het Lead Auditorcertificaat te behalen dien je voor het examen te slagen. Na de theoretische basis en praktische normkennis kun je via onze elearningsoftware extra oefeningen doen om nog meer affiniteit te krijgen met de norm en het auditen hiervan. Zo blijf jij continu verbeteren, wat toevallig ook een vereiste van ISO 9001 is! Na het maken van deze oefeningen heb je een laatste mogelijkheid om vragen beantwoord te krijgen via een telefonisch gesprek met je docent. Hierna ben je klaar om het examen te maken. Samen met je docent plan je een dag waarop het examen gehouden wordt. Het examen wordt op afstand uitgevoerd.

Spreiding van trainingsdagen

Uit onze ervaring is gebleken dat voor veel cursisten een periode van vijf dagen intensieve training in een kort tijdsbestek in de praktijk een flinke aanslag is op de agenda. Hier hebben wij een oplossing voor gevonden. Bij KAM Consultants is het mogelijk om de modules verspreid over het jaar te volgen. Wij organiseren de Lead Auditortrainingen maandelijks in dezelfde structuur, waardoor het mogelijk is om de studiebelasting over een aantal maanden te verspreiden.

Help, mijn kennis verdwijnt!

Bang dat de kennis te ver weg zakt als je de modules van de Lead Auditor training verspreid over het jaar volgt? Daar hoef je echt niet bang voor te zijn bij deze training van KAM Consultants. Je wordt namelijk tijdens de gehele Lead Auditor training ondersteund door onze elearning modules voor het theoretische deel van de training. Zo kun je altijd gebruik maken van de theorie als naslagwerk en je grondig voorbereiden.

Na afloop van de training

 • Ben je als Lead Auditor expert op het gebied van ISO 9001 en weet je precies welke eisen gesteld worden;
 • Weet je hoe je een audit voorbereidt;
 • Weet je hoe je een auditteam aanstuurt;
 • Weet je hoe complexe interne audits gepland worden;
 • Weet je hoe auditoren interne audits uitvoeren;
 • Weet je hoe externe audits gepland worden;
 • Weet je hoe auditoren externe audits uitvoeren, inclusief de formele openingsbijeenkomst;
 • Weet je hoe je tijdens audits geconstateerde tekortkomingen kunt inschalen;
 • Kun je afwijkingen duidelijk formuleren;
 • Kun je corrigerende maatregelen beoordelen;
 • Kun je door certificerende instanties ingehuurd worden als auditor ISO 9001.

Deze Lead Auditor training is te volgen als klassikale training, online of op locatie (Breda). Welke training past het beste bij jou? Bekijk onze trainingsmogelijkheden op deze pagina of ga in gesprek met één van onze trainingsadviseurs.  

Trainingsadviseurs

Onze ervaren en gespecialiseerde trainingsadviseurs staan voor jou klaar. Zij staan je met raad en daad terzijde en geven jou graag meer informatie over de Lead Auditor training ISO 9001. Buiten deze training geven ze graag advies over al onze andere trainingen, waaronder diverse auditor trainingen.

Onze adviseurs kunnen in gesprek met jou, voor je aan de slag gaat, adviseren over de training die het beste bij je past. In een persoonlijk telefonisch gesprek bespreken jullie jouw wensen. Op basis daarvan wordt een vrijblijvend en persoonlijk advies gegeven. Wil jij een gesprek met een van onze adviseurs om samen te bekijken welke training bij jou past? Dat kan! Vul dan hier je gegevens in en één van onze ervaren adviseurs neemt zo snel mogelijk contact met jou op.

Persoonlijke intake opleiding Lead Auditor ISO 9001

Als jij een training volgt die bij je past, zorg je ervoor dat jij er het meeste resultaat uit haalt en dat is precies zoals bij KAM Consultants de training bedoeld is!
Voorafgaand aan de training vindt daarom een persoonlijke telefonische intake plaats. Tijdens deze intake ga je in gesprek over je voorkennis, je ervaring, aandachtspunten en jouw persoonlijke doelen voor de training. Hierdoor kun jij doelgericht starten, met praktische informatie, én kunnen onze trainers hier zo goed mogelijk op inspelen.

Persoonlijke aandacht

Omdat wij veel waarde hechten aan persoonlijke aandacht en genoeg ruimte voor interactie tussen cursist en trainer zijn onze groepen klein. Zo is er alle ruimte voor vragen, discussie en kunnen wij samen zorgen voor een interactieve training.

KAM Community

De KAM Community, het platform waar wij organisaties ondersteunen en vele extra's bieden. De community zorgt ervoor dat jij er ook na de training niet alleen voor staat!

Na het volgen van een training heb jij vast en zeker voldoende kennis om zelf aan de slag te gaan, maar zijn er misschien wel zaken waar je in de praktijk tegenaan loopt. Dan mis je misschien een sparringpartner, een manier om up-to-date te blijven van nieuwe ontwikkelingen en een omgeving waar jij kunt blijven leren. Dit is verleden tijd voor onze leden van de Community.

De Community bij het volgen van een training

Bij het volgen van een training (niet alleen de Lead Auditor training maar iedere training die KAM Consultants aanbiedt) krijg je tijdelijk toegang tot het gratis pakket van de KAM Community. Het pakket bestaat, naast toegang tot het platform, uit ondersteuning via de gratis helpdesk. Wil je meer mogelijkheden? Dat kan: de KAM Community biedt ook een basis of een pro-pakket. De keuze is aan jou. Maar de KAM Community draagt bij aan een interactieve training waarbij jij voortdurend kunt sparren met vak- en branchegenoten. Met het platform creëer je een groot netwerk van vak- en branche collega's waar je gedurende je hele carrière als Lead Auditor ISO 9001 profijt van kunt en zult hebben, voor welk pakket je uiteindelijk ook gaat.

Heb je interesse in de KAM Community? Je bent van harte welkom!

Locatie

Onze trainingen worden in verschillende opties aangeboden, zo krijg jij de kans om de training te volgen op de manier die jou het beste uit komt. Je hebt de keuze om de training online te volgen of op locatie in Breda.

Investering

De kosten voor deze training bedragen € 1995,-.

Implementatie en onderhoud van managementsystemen

Trainingsdata

De mogelijkheden

Komen geen van de data jou uit, maar wil je wel de training volgen? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken. Wij kunnen bijvoorbeeld ook een training geven in de avonduren of op een zaterdag. Ben je met drie of meer collega's die deze training wilt volgen? Wij kunnen jullie op weg helpen met een incompany training, een KAM Consultants training op locatie of training on the job. Neem gerust contact met ons op om te sparren hierover, de mogelijkheden zijn aanwezig.

Schrijf je in voor de Lead Auditor training

Schrijf je direct in voor de training via onderstaand formulier of laat je gegevens achter en de trainingsadviseur neemt contact met je op.

implementatietraining iso 9001

Schrijf je in voor: Training | Lead Auditor ISO 9001

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.